cawolina

105

Kategori:

God morgon!
Idag gick jag upp rätt tidigt (8:00) ska inte gå till gymmet förrän kl 10:15, då ska jag på zumba!
Nu innan ska jag försöka hinna diska då det inte funnits tid till det på länge, så köket ser ut slm värsta bombnedslaget.

Tills idag gick jag ner allt jag gick upp efter helgen (åt ju en massa jag inte egentligen ska äta i fredags och lördags) och gick faktiskt ner ett extra hekto! Så ni visar äntligen vågen här hemma 105! Den har varit fast på över 106 i två veckor men platån har nog äntligen släppt!
(Jag vägde iofs 105,4 när jag vägde in mig hos vv, men deras våg väger oftast <2kg mindre än våran)

Nu ska jag diska!

Grilla

Kategori:

Idag inveg vi vår grill A köpte igår.
Vi grillade kött som kallades "grillspjut", var gjort på fläskytterfilé och till det hade vi potatis och tzatziki.

Efter det åt vi ostkaka och chokladpudding, A åt ostkakan (och jag smakade lite) och jag ät chokladpudding som jag hade lättmjölk i så det var inte alls mycket propoints i.
Jag hann tyvärr inte äta lunch idag så jag hade väldigt mycket pp kvar, och det är ju självklart osmart att lägga dem på efterrätt men så blev det idag :)

Jobba

Kategori:

Nu ska jag till salongen och jobba, jag jobbar varannan söndag.
Har lite träningsvärk idag men inte alls så mycket jag trodde jag skulle få, det betyder att nästa gång får jag ta i mycket mer!

Min frukost som vanligt bestod av 2 skivor wasa fiber balance och 2 skivor kokt skinka.

Gårdagens mat såg ut såhär:
Frukost
2 skivor knäckebröd och 2 skivor skinka, te och en banan.
Lunch
Fläskkotlett, sås och keso samt grönsaker.
Middag
12 bitar sushi
Övrigt
Godis, glass och popcorn när vi tittade på film. Ångrar det nu men igår var jag så jäkla deppig och godissugen, tror att mensen är på gång.
Som tur var har jag bara gått upp 7 hg av dessa två dagar med extra kalorier/propoints, och det är ju bara vätska. Går nog ner det tills imon igen :)

Idag blir det inget onyttigt! Nu kör jag på som vanligt igen.

Efter gymmet

Kategori:

Är hemma från gymmet nu och har ätit lunch.
Kämpade på som bara den på gymmet! Visste inte att jag kunde pusha mig själv så hårt! Är helt slut i hela kroppen.
Började med att springa på crosstrainern i 30 minuter och sedan ökade jag vikterna rätt mycket på nästan alla maskiner och kände att på de flesta får jag höja ännu mer nästa gång! När jag tränade axlarna med hantlar så råkade jag ta fel vikt, skulle ha 2 kg men tog 3 kg utan att tänka på det. Det var skitjobbigt (bra).

När jag kom hem åt jag lunch; fläskkotlett, sås och keso. Kom på när jag började äta att lådan kändes lite tom på grönsaker


Smalben

Kategori:

Btw, kolla in mina smala smalben, snacka om dåliga proportioner! Haha!

Mot gymmet!

Kategori:

Såhär snygga gymkläder har jag, känns nästan pinsamt! "Här kommer hon som gymmar i klänning" galet! Men det känns onödigt att köpa nya kläder just nu när jag (förhoppningsvis) kommer gå ner i vikt.

Frukost!

Kategori:

Nu har jag ätit frukost och ska gå till gymmet!
Till frukost blev det detta: (ett glas pepsi max också för att det är lördag)

Fusk?

Kategori:

Detta kommer att låta helt sjukt, men idag tar jag en kort paus från viktminskningen för att gynna den!

Förra veckan gick jag upp nästan 2 kg och denna veckan har jag vägt samma varje dag! Så det känns som att jag hamnat på en platå vilket känns helt sjukt när jag väger så mycket som jag gör!
Innan när jag viktminskat så har jag upplevt att det hjälpt att chocka kroppen med mycket kalorier en dag för att öka förbränningen. Så det gör jag nu ikväll.
Vi får se om jag har rätt eller fel nästa vecka men jag hoppas verkligen att jag kan gå ner i alla fall lite varje vecka nu! Det är så trist att gå upp i vikt eller stå still när jag gör allt jag kan! Innan när jag ätit så jag äter nu har jag gått ner ca 2 kg i veckan! (För att jag är så stor, då kan man ju gå ner rätt fort)

Det är inte för att jag är omotiverad för jag är väldigt motiverad och jag räknar det inte som en fuskdag för det är ju ett medvetet val jag gör, strategiskt val till och med :)

Tacos

Kategori:

Lunchtime!
Har precis tvättat hela morgonen och nu är det dags för lunch! Idag blir det tacosallad (rester från tacos igår)

Invägning

Kategori:

Från och med nu blir torsdag min invägningsdag för det är då jag går på vv-möte.

Idag skrev jag in mig så där blev inget minus men för mig blev det det då jag vägde 107,9 i lördags och vägde in mig på 105,4 idag. Alltså -2,5 kg men det stämmer inte riktigt för vågen här hemma är knäpp så jag vägde nog inte så mycket i lördags.

-

Kategori:

Och idag är det Cola zero jag dricker nu när jag sitter på bussen, aldrig mer celsius!

Viktväktarna

Kategori:

Woho idag är det vv-möte! Jag tycker alltid det är jättekul för min coach är så bra!
Idag ska jag ju bara skriva in mig igen så det är inte så stor press på invägningen heller. Inte för att de pressar mig, jag pressar mig själv hårt!
Vågen hemma har blivit helt knäpp nu, om man väger sig flera gånger på raken kan den visa +-1 kg! Det är så tråkigt då för det känns som att jag hamnat på platå även fast det bara är 3dje veckan!

Gott

Kategori:

Detta går jag förbi varje dag jag går till och från gymmet

Sent

Kategori:

Nu är jag påväg hem, blev rätt sent på salongen idag, min gudmor ska på en speciell fest imorgon så hon ville ha hellackade svarta naglar med handmåladeblommor på, lägger upp en bild på dem längre ner i inlägget då man inte kan lägga in bilder mitt i inlägget på blogg.se-appen på iphone.

Idag har det varit lite konstigt med maten lunchen blev väldigt sen och tur är det för jag kommer hem 20:40 nu och kan äta middag.

Frukost nr 1 kl 09:15
- 2 skivor Wasa Fiber Balance med 2 skivor kokt skinka
Frukost nr 2 kl 12:00, efter träningen
- 70 gram minikeso med 2 msk drottningsylt
Lunch kl 15:30
- 10 bitar sushi
Middag kl 20:45
- 1 st fläskkotlett, potatis och sås.
Övrigt
1 kopp te med lättmjölk och honung

Totalt blir detta 30 pp vilket betyder att jag har 9 (!) kvar.

Koffein - nej tack

Kategori:

Energidryck är inget för mig! Efter en liten stund när jag drack celsiusen förut så mådde jag lite illa, sedan kände jag mig alldeles pirrig typ nervös och sedan rent av stressad, och jag behöver inte ens stressa idag!
Nu har jag ätit en sen lunch och det känns redan lite bättre, men koffeinet tog bort min aptit lite kändes det som för jag var lite hungrig innan jag drack den men nu när jag skulle äta kände jag inte riktigt för det och min pepsi max smakade lite illa. Nu kan ju detta vara något jag fått för mig bara men det kändes verkligen som att koffeinet påverkade mig och det trodde jag inte det skulle göra eftersom att jag dricker så mycket pepsi max!
Frågade min kollega när jag kom till salongen, hon som dricker celsius nästan varje dag, och hon sa att om man inte brukar dricka kaffe (vilket jag inte gör) så är 200 mg koffein mycket och att då känner man av det.

Jag hade tänkt gå och köpa lunch på subway idag för att jag äter sushi så ofta och det är ju så salt så man behåller så mycket vätska (ska gå på vv-möte imon för första gången sen februari) men det fanns inte tillräckligt med tid så jag gick till sushistället ändå.

I morse var jag på gymmet också på introduktion så att jag kan börja mef styrketräning! Jag har fått så ont i nacken och ryggen på senaste tiden av jobbet så jag känner att jag verkligen behöver styrketräna, plus att huden antagligen drar ihop sig bättre sedan av det.

Nu ska jag gå och förbereda inför nästa nagelkund.

Celsius

Kategori:

Sitter på bussen och dricker en celsius, min kollega dricker det varje dag så jag kände för att testa.
Inte lika gott som pepsi max men den smakar helt ok.

Nu äter jag alltid minikeso och sylt till mellanmål, känns som ett bra mellanmål förutom sylten då.


Mat

Kategori:

Nu funkar appen igen så jag passar på att skriva vad jag ätit idag.

Frukost nr 1 kl 06:00
- 2 skivor Wasa Fiber Balance knäckebröd
- 2 skivot kokt skinka
Frukost nr 2 kl 09:30
- 70 gram Minikeso
- 2 msk drottningsylt
Lunch
- Hamburgare (bara köttet) på 100 gram nötfärs
- Potatis, sallad och tzatziki
Middag
-Kebabrulle
Totalt: 42 propoints, ska äta 39/dag

Helt ok matdag FÖRUTOM kebabrullen! Men pointsen blev ok ändå.

Fransar

Kategori: Allmänt

Hej!
Blogg.se-appen funkar inte och gjorde det inte igår heller. Så tråkigt för oftast vill jag skriva när jag sitter på tåget eller gör något annat. 
 
Idag ska jag öva på fransar igen. Jag håller på att utbilda mig till fransstylist, är nagelterapeut annars. 
Det är kul att få öva men det tar hela dagen! När modellen legat och blundat i 4-5 timmar så tycker jag så synd om henne! Idag ska jag verkligen kämpa med att vara snabb!
 
Inatt sov jag 4 timmar tror jag. Drack rätt mycket pepsi max innan vi gick och la oss vilket var jättedumt för jag har vant av kroppen vid koffein. 
Så i morse när jag gick upp fick jag ta en påse med koffein och vitaminer jag fick en dag i stan som de delade ut som man blandar med vatten som en brustablett. 
I värsta fall får jag gå och köpa en celsius sen så jag orkar koncentrera mig på fransarna. 
Men först nu på morgonen ska jag göra om mina naglar, jag gör dem själv, det är därför jag redan är påväg till salongen såhär tidigt!
 
Jag funderar på att börja skriva vad jag äter på dagarna här också så att jag inte kan slarva med maten, har lagt så mycket propoints på godis de senaste dagarna!
 

21 pp

Kategori:

Då var jag 12 propoints rikare, 21 totalt med promenaden igår (men jag äter inte upp dem). Det tog 1 timma och 40 min för oss att gå 9 km igår. Då stannade vi också och tog ut pengar mitt i och stannade några gånger för att jag fick så ont i höfterna.
Så det kändes som en bra tid.
Idag när jag vaknade hade jag fortfarande ont i höfterna och funderade på att hoppa över träningen men så kände jag att jag i alla fall kunde gå dit och försöka och i värsta fall avbryta och gå hem.
Vi bor ca 500 m från gymmet så det är skönt att man kan gå dit.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sedan vet jag inte vad vi ska göra idag faktiskt.

Lördagsgodis

Kategori:

Denna lördagen blir det tutti frutti-ringar igen, men denna gången skippar jag Geishan. Räknade ut att en sådan liten geisha på 37 gram är 6 propoints, och jag får äta 38 pp per dag så då är det inte värt det. En hel påse ringar är 16 pp vilket jag tycker är mer värt för det är 175 gram i.

Nu ska vi titta på film, men vilken vet vi inte än...

Promenad

Kategori:

Nu har jag städat här hemma och ska hoppa in i duschen. Sen ska vi hem till mina föräldrar och grilla, men innan maten ska vi gå runt sjön, ca 8 km långt. Ska bli skönt att komma ut och träna!

Måldatum

Kategori:

Jag tänkte sätta ett måldatum just för att ha en deadline, jag är ju redan supermotiverad men tänker att det motiverar ännu mer!

30 mars i år vägde jag 109 kg och det var då jag startade upp igen efter min paus i februari-mars så jag sätter 1 april 2014 som mål att ha nått 70 kg.
Jag vet inte nu om jag kommer vilja stanna vid 70 eller om jag kommer vilja gå ner mer, men att gå ner 39 kg på ett år känns som ett bra mål.

Det är så lätt att man blir deppig och omotiverad när man går upp i vikt som jag gjorde denna veckan, men nu ska jag rycka upp mig och blicka framåt! Nu är det en ny vecka och denna veckan ska jag gå ner i vikt!

Jag pratade med A om det igår att jag gått upp och undrar varför och vi kom fram till att det antagligen är för att jag börjat träna (jag vet att man inte bygger muskler så snabbt men det känns som att man samlar på sig vätska när man börjar träna) plus att jag inte druckit någon pepsi max, koffein ökar ju förbränningen och jag har druckit ca 1,5 liter av det varje dag i flera år. Då känns det inte så konstigt att kroppen reagerar.

Nåja, hoppas att det går bättre denna veckan! Jag ska fortsätta att träna varannan dag, vill få in det som rutin! Imorgon blir det Basic step på gymmet :)

Vägning

Kategori:

Jag gick upp 1,2 kg denna veckan! Så trist!

Arg på vågen

Kategori:

Denna veckan har jag hittills gått UPP nästan 2 kilo!
Jag blir så ledsen för detta är ju vecka 2 för mig nu och det känns som att det är nu som motivationen är som viktigast.

Det är nog tack vare salladerna, men det som är så trist är att jag ändå räknade pp på dem och har veckobonus kvar så därför borde jag inte gå upp. Plus att jag tränat två gånger.

Ska inte äta på det salladsstället mer nu när jag viktminskar, bara vid något särskilt tillfälle i så fall.

Baddräkt!

Kategori:

Nu har jag köpt baddräkt inför vattengympan jag ska börja med imon!

Apr. 18, 2013

Kategori:

Jag får tydligen aldrig nog av sallad




Ang sallad nr 1

Kategori:

Nu kunde jag publicera inlägget jag skrev vid 1-tiden. (Det under detta inlägget menar jag då)

Efter att jag ätit upp sallad nr ett räknade jag ut att den var 23 propoints!!! Jag brukar äta ca 11-13 pp till lunch, 38 pp på hela dagen!
Men men, det var bara att gå vidare och tänka på att inte köpa den nästa gång.

Sallad x2

Kategori:

Idag var jag på gymmet igen på ett pass, men denna gången var det gympa.
Känns så skönt att ha kommit igång ordentligt nu!

Nu ska jag till salongen och göra fransar och naglar på mamma. Det blev så ont om tid hemma efter träningen så jag hann inte fixa någon lunch, så jag köpte en färdig sallad. Känns sådär för jag vet att det är mycket kalorier (och propoints såklart) i plus att mamma ska bjuda mig på middag sen och vi har redan bestämt att vi ska äta sallad.
Jag får försöka tänka på att det är mycket bättre att äta onyttig sallad 2 ggr på en dag än hur jag åt innan jag bärjade viktminska.

Viktkoll

Kategori:

Har försökt lägga upp en inlägg säkert 10 ggr nu!
Provar en gång till.

Det är så kul att se på viktkoll att det går framåt (neråt) även fast det inte är så mycket än så ger det hopp att jag kommer klara det denna gången!

Apr. 15, 2013

Kategori:

Nu har jag lagat 8 portioner korvstroganoff. Skönt att veta att man alltid har lådor i frysen att ta fram när man kommer hem sent! Då slipper det bli en kebabrulle eller något annat onödigt.

Zumba

Kategori:

Nu är jag hemma igen efter zumbapasset!
Jag älskar att dansa, det är så trist nu bara att jag får ont i kroppen. Jag vill så mycket att jag tar i för hårt, det är lätt att glömma att jag är så stor och tro att jag klarar allt.

Nu ska jag ta det lite lugnt innan jag hoppar in i duschen.

Kesoplättar

Kategori:

Idag testade jag att göra kesoplättar! Det smakade som en blandning av omelett och ugnspannkaka. Inte det godaste jag någonsin ätit men kan tänka mig att äta det igen.

Nu ska jag alldeles strax gå till gymmet på ett Zumbapass! Ska bli kul, men känner mig lite nervös för det är första gången jag tränar på säkert ett år.

Smoothie

Kategori:

Något som är gott och mättande är smoothie med 2 dl lättmjölk, 1 skopa proteinpulver (jag använder med chokladsmak) och en banan!



Frukost

Kategori:

Jag tycker om att äta knäckebröd tillfrukost. Brukar nöja mig med två knäckisar med en skiva kokt eller rökt skinka på varje, men idag testade jag att ha i keso också samt kallrökt skinka och det var jättegott! Svårt att äta utan att spilla bara. Efter jag tog bilden la jag på ett till bröd ovanpå, lättare att äta då. 



Apr. 13, 2013

Kategori:

Japp nu skriver jag här igen :)
Tills i februari gick jag ner nästan 10 kg! Mitt blodtryck blev normalt och viktminskningen gick jättebra!
MEN sedan blev jag magsjuk och förlorade viktminskningstänket. Efter det har det varit jättesvårt att hitta tillbaka!

Men nu har jag börjat igen! Har totalt gått ner 5,4 kg från början (gick upp några kilo februari-april).

Har precis ätit mitt lördagsgodis, en påse tutti frutti-ringar och en liten geisha. Låter kanske hemskt och sånt kan man ju inte äta när man ska viktminska!?
- Men jag är inte ute efter att banta ner mig till mål och må skit under tiden! Jag tänker unna mig något extra på lördagar. När jag gick ner de 10 kg i dec-feb så åt jag också godis på lördagar och det gick så bra ändå :)

Det funkar säkert inte för alla, men för mig känns det som att min förbränning får en "kick" av att äta mer en dag i veckan.